ВСЕСВІТНІЙ ФЕСТ УКРАЇНСЬКИХ КРЕДИТНИХ СПІЛОК ЗАВЕРШЕНО!!!

ВСЕСВІТНІЙ ФЕСТИВАЛЬ УКРАЇНСЬКИХ КРЕДИТНИХ СПІЛОК ЗАВЕРШЕНО!

ФІЛЬМ “СТРИЙСЬКІ ПОТОКИ” НОВЕ (30.05.2013)

ЛЬВІВСЬКЕ РАДІО-ПЕРЕДАЧА ПРО ФЕСТ (12.04.2013) – НОВЕ

 “СИЛА ГРОМАДИ” – ВИЙШОВ У СВІТ СПЕЦІАЛЬНИЙ ВИПУСК ІНФОРМАЦІЙНОГО ВІСНИКА ПРО ФЕСТ – ЗАВАНТАЖУЙТЕ ТУТ

Стаття прес-служби Фесту-Василя Щекуна – Все про Фест на завершення-завантажте тут. 

Повну статтю Наталії Карпенкової можна завантажити тут.

Кооперативні вісті – Кредитна кооперація (газета у газеті) – про Форум кредитної кооперації – завантажуйте тут.

Вітання від Львівської обласної ради

Вітання від Львівської обласної державної адміністрації

Привітання Німецької Кооперативної Асоціації Райффайзен (DGRV) з нагоди святкування ювілею кредитної спілки «ВИГОДА», 19.07.2012

Вітання від генерального секретаря Світового Конгресу Українців Стефана Романіва

Фотозвіт із всіх заходів.

Автори: Ігор Грубий, Анна Чухна, Анна Нагребельна, Микола Воєвода, Наталія Карпенкова, Петро Маковський, Наталія Ільїна, Юлія Домбровська, Світлана Воробьова, Володимир Коломацький, Вікторія Коцур, Татяна Романенко та інші.
Буде доповнюватися ще додатковими фото та відеоматеріалами. Більш повні версії будуть розміщуватися та оновлюватися на сайті Всесвітнього Фесту 
www.wfucu.org.ua
Також у процесі підготовки повноцінний фільм.
Замовляйте вже)))

Увага кожен день фотоальбоми будуть доповнюватися!!! Також будемо вдячні всім учасникам, що фотографували свої знімки. Наперед вдячні. Авторство зберігається.

Фотоархів – Частина І, Частина II, Частина III, Частина IV, Частина V, Частина VI

       З 7 по 22 липня на Стрийщині проходив Всесвітній Фестиваль Українських Кредитних Спілок, присвячений 20-річчю відродження фінансової кооперації в Україні та створення кредитної спілки “ВИГОДА” і з нагоди Міжнародного року кооперації, проголошеного ООН. У його межах відбувалися різноманітні заходи, значна частина яких є підготовчим етапом до відзначення 70-ліття УПА. Кожен з восьми перфоменсів мав свою специфіку. До Стрия приїхали письменники, видавці, художники, члени кредитних спілок із США, Канади, Німеччини, Литви, Киргизстану, України.  

ЕКУМЕНІЧНА ПРОЩА ДО ЗАРВАНИЦІ (7 липня)

Матір Божа стала покровителькою української кооперації у світі – стаття прес-служби Фесту за авторством Василя Щекуна

Вітання Архиєпископа УАПЦ Харківського і Полтавського Ігоря Ісіченка

Фотоальбом Прощі

Це був відкритий захід для всіх бажаючих і носив екуменічний характер. Учасники самостійно (родинами, групами, спільнотами) добиралися до с. Зарваниця Теребовлянського р-ну, Тернопільської області (Духовний Марійський Центр УГКЦ). Організатори подбали про узгоджений час: Літургія розпочиналася о 12-й годині (різні конфесії мали можливість служити в храмах на території Марійського Духовного Центру), а після завершення пройшла спільна Молитва за кооперативний рух у світі та соборне Водосвяття. Всі учасники отримали спільну відзнаку – стрічку з надписом про захід, невеличкі за розміром іконки Матері Божої Зарваницької з вміщеним текстом Молитви за утвердження українського кооперативного служіння, як пам’ятку для кожного прочанина. А ще, для бажаючих, було організовано екскурсії Духовним Марійським Центром.

      ПЛЕНЕР ХУДОЖНИКІВ (14-21 липня)

Пленер художників “Стрийска палітра” ім.Івана Хандона зібрав кагорту найкращих художників із України – стаття Юрія Комарницького із фотоколажем 

Цей захід задумано й проведено для художників, які протягом  тижня писали картини про Стрий та Карпати. Крім міських пейзажів, митці відвідали с. Корчин (Сколівський р-н), звідки родом відомий художник і патріот Іван Хандон, імені якого і було присвячено  пленер. Загалом у ньому взяли участь 27 митців, з них 8 – члени національної спілки художників України. З-під їхнього пензля вийшло 60 робіт. Картини були представлені широкому загалу в Народному домі м. Стрия. Відтак, 21 липня, за задумом організаторів, мав відбутися відкритий благодійний аукціон. Та через певні обставини його перенесено, хоча, як розповів ідейний натхненник заходу Юрій Комарницький,  два полотна було продано. Через місяць пройде більш масштабний аукціон, де бажаючі зможуть придбати виставлені роботи. Для цього створено спеціальні сайти, тож навіть через Інтернет можна буде переглянути картини й купити. Виручені кошти підуть на благодійні цілі, зокрема будуть скеровані на видання збірки творів сотника 3-ої Залізної дивізії Армії УНР, українського письменника, драматурга, журналіста Зубенка Івана Сергійовича. Упорядник видання – Лауреат Національної премії ім. Тараса Шевченка (за документально-художню трилогію «Брати грому», «Брати вогню», «Брати просторів») Михайло Андрусяк.

Голова журі конкурсу – стриянин,  художник зі світовим ім’ям  Ігор Завозін.

  БАРДІВСЬКИЙ ТАБІР (12-15 липня)

Хто живий у ряд вставай – гасло цьогорічного бардівського фестивалю “Галактіон-2012”, стаття Юрій Мокрицького, коменданта табору.

“В рамках програми: мистецький проект “Скарби слова Львівщини”: організація творчих, літературних зустрічей відомих митців з метою виявлення нових талантів. Львівська обласна рада, Управління культури ЛОДА”

Повний фотоархів табору ось тут.

Це окремий захід для шанувальників авторської пісні,  перш за все для самих авторів та виконавців пісень під гітару. Він проводився у формі наметового табору біля колишнього скельного монастиря с. Розгірче на Стрийщині. Організатори табору — Стрийський бардівський клуб «Галактіон» ім. Романа Купчинського. В рамках таборової програми також провели конкурс авторської пісні. Вечірні посиденьки при ватрі в таборі були відкритими для всіх бажаючих гостей, зацікавлених темою авторської пісні та співаної поезії, а також для всіх, хто хотів послухати живе авторське виконання пісенної творчості. Завершився захід 15 липня гала-концертом в Народному домі Стрия, за участю переможців та кращих виконавців конкурсної програми.

      ХРЕСНА ХОДА НА ЯВОРИНУ (14-15 липня)

Щорічна хресна хода на Яворину – данина пам’яті про тих, хто боровся за українську державу, стаття Василя Щекуна із фотоколажем

Повний фотоархів хресної ходи на Яворину міститься тут.

Пісенник – Яворина-2012 р. – тут.

Це традиційний захід в місцевості, де діяла старшинська школа УПА під назвою «Олені» (Долинський р-н на Івано-Франківщині). Він передбачав організований молитовний процес за аналогією «Хресної дороги» і цього року був присвячений українським жінкам, які боролися за Україну протягом минулого ХХ століття (подвижники духу, ідеї та чину). Організатори хресної ходи — ченці чоловічого монастиря на Ясній горі в с. Гошів та жіночого монастиря. Хресна хода пов’язана з бункером «Роберта» (Краєвий провідник ОУН Карпатського краю). Активними учасниками ходи були ветерани визвольних змагань та їхні нащадки. Перший день завершився спільною ватрою та співанням патріотичних пісень, ночівлею в наметах. Наступного дня після ранкової Служби Божої на горі Яворина, здійснили перехід в с. Липа до пам’ятника «Роберту». В тому ж часі, в цій місцевості (на Яворині) традиційно відбувалися  інші патріотичні та духовні заходи.

      ВІДКРИТТЯ ТУРИСТИЧНОГО МАРШРУТУ (14-19 липня)-детальніше тут

Стаття Богдана Сидорака про відкриття туристичного маршруту.

Цей захід під назвою «Горами нашої слави» (назва майбутнього постійнодіючого туристичного маршруту) — для дуже зацікавлених і достатньо підготовлених людей, які мають хоч якийсь мандрівний досвід та відповідне спорядження (зручне взуття, спальний мішок, намет, казан для приготування їжі тощо). За попередньо складеним меню було закуплено продукти з розрахунку  на всю мандрівну групу (учасники компенсували частину видатків на харчування). Також за окрему плату можна було замовити футболку, кепку чи інші речі з логотипом заходу. Стартував маршрут виїздом зі Стрия зранку 14 липня. Відтак, туристи здійснювали  щоденні піші переходи від 10 до18 км, а також на окремих ділянках — переїзди мікроавтобусом. Весь шестиденний похід проліг через маршрут: Ясна гора – скелі Довбуша – урочище «Підцапове каміння» (с. Церківна) – Бункер «Дорошенка» (урочище «Бовкоти») – г. Яворина – урочище «Табори» – г. Магура – г. Маківка – с. Тухля – г. Лопата – г. Ключ – г. Парашка – водоспад «Гуркало» – г. Кичера – с. Корчин. В процесі мандрівки зазначеним маршрутом, зі сходженням на відповідні заплановані вершини, проходили цікаві зустрічі та вечірні тематичні обговорення при ватрі та зорях в місцях ночівлі. Початок маршруту — Ясна гора в Гошеві (духовна твердиня – монастир Отців Василіян), а завершення — в с. Корчин, поблизу нещодавно віднайденої на горі Кичера криївки головного осередку пропаганди (ГОСП) ОУН-УПА.

      ФОРУМ КРЕДИТНОЇ КООПЕРАЦІЇ (18-21 липня)

Публікації:

ІІ Міжнародний науково-практичний форум учасників ринку кредитної кооперації: кредитні спілки, чиновники й експерти обговорювали модель подальшого розвитку кредитної кооперації в Україні (новина ВАКС)

ФОРУМ КРЕДИТНОЇ КООПЕРАЦІЇ – НАЙКРАЩИЙ СПОСІБ УЗГОДЖУВАТИ ПОЗИЦІЇ РИНКУ, ДЕРЖАВИ ТА СУСПІЛЬСТВА (18-22 липня 2012 року, м.Трускавець-м.Стрий-с.Розгірче), автор Галина Гарбовська

Кооперативні вісті – Кредитна кооперація (газета у газеті) – про Форум кредитної кооперації, редактор Михайло Мазур – завантажуйте тут.

Привітання Німецької Кооперативної Асоціації Райффайзен (DGRV) з нагоди святкування ювілею кредитної спілки «ВИГОДА», 19.07.2012, м.Стрий

Головний захід фестивалю для представників кредитних спілок, владних структур і гостей з інших країн. Протягом трьох днів пройшли виступи, обговорення та дискусії у пленарному режимі та у формі круглих столів у м. Трускавці, де є умови комплексного забезпечення всіх потреб: проживання, харчування та відповідні конференц-зали для нарад і засідань. Вечір 19 липня, присвятили 20-літтю КС «Вигода», де наші земляки  презентували свої здобутки, ділилися досвідом, приймали вітання від колег та навзаєм  обдаровували гостей. Загалом, панувала невимушена атмосфера спілкування.

Зранку, 21 липня, учасники форуму організовано прибули до Стрия, де після ознайомлення з містом (при сприянні екскурсоводів), взяли участь у Книжковій толоці та переглянули виставку робіт пленеру художників. Відтак, всі бажаючі відвідали етнофестиваль «Стрийські потоки», який  паралельно розпочався у с. Розгірче (Стрийський р-н) з конкурсної програми.

КНИЖКОВА ТОЛОКА (20-21 липня) 

Підсумкова стаття Любові Хомчак із вибраними фотографіями

Це дводенне спілкування літераторів та видавців із зацікавленими читачами. Програма була розрахована таким чином, що кожної години на сцені великого залу Народного дому проходили зустрічі з відомими авторами. Письменники ділилися своїми творчими здобутками, презентували нові видання. Паралельно, в малій залі Народного дому  відбувалися читацькі обговорення й, зокрема, програма для дітей. Тут же у фойє та інших приміщеннях проходила виставка-продаж книг на різні смаки та уподобання. Бажаючі мали змогу отримати автографи від присутніх авторів, яких приїхало до Стрия понад 50 осіб. Чільне місце на книжковій толоці було відведено виставці світлин про УПА. Для відвідувачів проводилась лотерея та інші приємні несподіванки.

    ЕТНОФЕСТИВАЛЬ «СТРИЙСЬКІ ПОТОКИ» (21-22 липня)

ФІЛЬМ МОЖНА ПЕРЕГЛЯНУТИ ТУТ – НОВЕ

Cтаття Василя Щекуна – Етнофестиваль “Стрийські потоки” – невичерпна енергія вічності автентичної української культури

І Етнофестиваль «Стрийські потоки» протягом двох днів щедро окропив проливний дощ. Та це не зіпсувало загального позитивного настрою від  заключного етапу ювілейних святкувань. Велелюдне свято української культури і мистецтва проходило на відкритому просторі серед мальовничої природи, поруч з с. Розгірче (Стрийський р-н), яке розташоване в підніжжі Сколівських Бескидів (початок Карпатських гір). Першого дня  стартував конкурс у 4-х номінаціях і 3-х вікових групах серед окремих творчих особистостей малих і великих мистецьких колективів (участь взяли переможці першого заочного туру). Компетентне журі, сформоване з фахівців у різних жанрах, очолюване народною артисткою України Ніною Матвієнко, ретельно підходило до визначення 1-го, 2-го та 3-го місць у кожній номінації та спільного для всіх номінацій гран-прі (головна премія — 10 тисяч гривень). Паралельно, протягом двох днів проходило ярмаркування на всій території фестивальної площі, яка займала близько 5 гектарів. Також працювали окремі майданчики презентації різних складових українського етнічного мистецтва, проводилися майстер-класи, працювали різноманітні творчі майстерні, презентаційно-інформаційні стенди, намети кредитних спілок, інших установ та організацій. Крім торгівлі звичною сувенірною продукцією, були розгорнуті виставки та виставки-продажі оригінальних виробів ужиткового мистецтва, різних творчих робіт тощо. Вечірня програма (після завершення конкурсу) подарувала спілкування глядачам з українською співачкою Оксаною Мухою та автором і виконавцем Тарасом Чубаєм.
Наступний день (неділя) розпочався спільною Службою Божою у парафіяльному храмі св. Миколая. Разом з розгірчанами молилися й почесні гості: народна артистка України, Герой України, співачка Ніна Матвієнко, Адмірал Українського флоту Ігор Тенюх, представники депутатського корпусу району, влада села. Отець Михайло в особливий спосіб подякував Ніні Матвієнко та Ігорю Тенюху за їхнє служіння народу. «Кожен з вас на своєму поприщі гордо несе славу Україні, робить усе можливе для утвердження державності навіть ризикуючи життям», – сказав священик. Він згадав епізод з біографії Адмірала, коли він не побоявся підняти вперше у Севастополі синьо-жовтий прапор, коли той ще не був офіційно визнаний в Україні.  Усі присутні в храмі виконали «Многая літа» на честь гостей.

Відтак, після обіду на основній великій сцені відбувся гала-концерт переможців конкурсної програми етнофестивалю «Стрийські потоки» і концерт гостей фестивалю, зокрема фіналіста конкурсу «Голос країни» Назара Савка та співачки Ірини Федишин. Директор етнофестивалю та голова оргкомітету всіх заходів ювілейного святкування Петро Маковський розповів, що успішний старт цьогорічного етно-конкурсу,  за наявності відповідної підтримки, в майбутньому може зробити етнофестиваль «Стрийські потоки» щорічним фестивалем українського фольклору з конкурсною програмою для талановитих читців, співаків та музикантів і з концертами відомих українських артистів. А цьогорічний Всесвітній Фестиваль Українських Кредитних Спілок завершився святковим феєрверком.

P.S. Детальніше про зустріч з письменником Василем Шклярем, автором відомого роману «Чорний ворон» та про учасників і переможців етнофестивалю «Стрийські потоки» читайте наступного тижня в газеті «Фортуна»)

            Наталія КАРПЕНКОВА

Фотозвіт із всіх заходів (див посилання наверху)

Автори: Ігор Грубий, Анна Чухна, Анна Нагребельна, Микола Воєвода, Наталія Карпенкова, Петро Маковський, Наталія Ільїна, Юлія Домбровська, Світлана Воробьова, Володимир Коломацький, Вікторія Коцур, Татяна Романенко та інші.
Буде доповнюватися ще додатковими фото та відеоматеріалами. Більш повні версії будуть розміщуватися та оновлюватися на сайті Всесвітнього Фесту 
www.wfucu.org.ua
Також у процесі підготовки повноцінний фільм.
 Замовляйте вже)))

Редагування статтей, фотомонтажі, оформлення, формування фотоальбомів – Комп’ютерно-діловий центр (Василина Куприч-керівник, Ліля Шабан, Марійка Кордасевич, Марійка Парута)




Запрошення на Фест “Стрийські потоки”: детальна програма на 21-22 липня із схемою

Запрошення на Фест “Стрийські потоки” можна переглянути тут. Поширюйте його всіма можливими засобами. Чекаємо Вас на святі Українського духу, чекаємо Вас як будівничих української справи, бо хто як не ми, не тепер, то коли. Нас буде БАГАТО! Ми можемо! Ми зобов’язані! Слава Україні!




Гість фесту – Тарас Чубай!!! – 21 липня, 19.00-22.00, с.Розгірче




На Конкурс вже зголосилося 20 виконавців із всієї України




Учасники етнофестивалю-конкурсу «Стрийські потоки»


На етнофестиваль-конкурс “Стрийські потоки” зголосилося  47 конкурсантів!!! 1. Єфремова Олена, 17 років, м. Львів
2. Глухова Діана, 14 років, с.Сокільники, Львівська обл..
3. Кондратюк Ірина, 16 років, м. Моршин
4. Соболєв Віталій, 27 років, с.Шубранець, Чернівецька обл.
5. Дует «Лілея», с.Сокільники, Львівська обл.
6. «Сонячна струна», м. Косів, Івано-Франківська обл..
7. Лесенко Леся, 12 років, с. Гірне, Львівська обл..
8. Візнюк Марія, 31 рік, м. Стрий
9. Берездецька Оксана, 32 роки, м. Стрий
10. Роговський Себастьян, 13 років, смт. Щирець, Львівська обл..
11. Сивоус Вікторія, 14 років, с. Лисятичі, Львівська обл..
12. Яворська Христина, 13 років, м. Жидачів, Львівська обл..
13. Гордєєва Анастасія, 10 років, с. Семенівка, Львівська обл..
14. Рак Вероніка, 12 років, с. Підбереж, Івано-Франківська обл..
15. Матвєїчева Вікторія, 9 років, с. Семегинів, Львівська обл
16. Теркала Ірина, 15 років, смт. Розділ, Львівська обл..
17. Гасин Олена, 15 років, с. Розвадів, Львівська обл..
18. Курилишин Христина, 14 років, с. Лисятичі, Львівська обл
19. Ендрюс Діана, 14 років, с. Завій, Івано-Франківськ обл..
20. Цимбаліста Юліана, 15 років, м. Стрий
21. Грушицька Мар’яна, 17 років, м. Буськ, Львівська обл..
22. Каліцун Богдана, 18 років, м. Стрий
23. Ціхоцька Наталя, 17 років, м. Львів
24. Жалівців Василина, 20 років, с. Коростів, Львівська обл
25. Шевчук Ольга, 28 років, с. Демня, Львівська обл
26. Акулова Ольга, 29 років, м. Донецьк
27. Дорош Галина, 23 роки, с. Равське, Львівська обл
28. Дан Флоріна, 18 років, с. Солотвино, Закарпатська обл..
29. Дяків Василина, 20 років, с. Буянів, Львівська обл
30. Брацук Анна, 19 років, м. Жовква, Львівська обл
31. Винницька Оксана, 33 роки, с. Нагуєвичі, Львівська обл
32. Каленюк Олег, 40 років, с. Клюки, Рівненська обл..
33. Грушицька Ганна, 49 років, м. Буськ, Львівська обл..
34. «Два крила», с. Великі Грибовичі, Львівська обл
35. «Дивоцвіт», м. Стрий
36. «Сімейний» Ганна і Мар’яна Грушицькі, м. Буськ, Львівська обл..
37. Шостак Вероніка, 17 років, м. Львів
38. Гурт «Просто неба», м. Стрий
39. Чорний Тарас, 30 років, м. Новий Розділ, Львівська обл.
40. Гурт «Гогодзи»,
41. Сенів Василь, 50 років, м. Стрий.
42. Гурт «Гомін», смт. Щирець, Львівська обл..
43. Театр гумору «Шарж», м. Ужгород
44. Ансамбль «Родина», м. Новий Розділ, Львівська обл..
45. Щербан Михайло, 47 років, с. Бусовисько, Львівська обл..
46. Борщик Ігор, 38 років, с. Верчани, Львівська обл..
47. Фединець Ростислав, 54 роки, м. Моршин

 

1.     Єфремова Олена, 17 років, м. Львів

2.     Глухова Діана, 14 років, с.Сокільники, Львівська обл..

3.     Кондратюк Ірина, 16 років, м. Моршин

4.     Соболєв Віталій, 27 років, с.Шубранець, Чернівецька обл.

5.     Дует «Лілея», с.Сокільники, Львівська обл.

6.     «Сонячна струна», м. Косів, Івано-Франківська обл..

7.     Лесенко Леся, 12 років, с. Гірне, Львівська обл..

8.     Візнюк Марія, 31 рік, м. Стрий

9.     Берездецька Оксана, 32 роки, м. Стрий

10.                       Роговський Себастьян, 13 років, смт. Щирець, Львівська обл..

11.                       Сивоус Вікторія, 14 років, с. Лисятичі, Львівська обл..

12.                       Яворська Христина, 13 років, м. Жидачів, Львівська обл..

13.                       Гордєєва Анастасія, 10 років, с. Семенівка, Львівська обл..

14.                       Рак Вероніка, 12 років, с. Підбереж, Івано-Франківська обл..

15.                       Матвєїчева Вікторія, 9 років, с. Семегинів, Львівська обл

16.                       Теркала Ірина, 15 років, смт. Розділ, Львівська обл..

17.                       Гасин Олена, 15 років, с. Розвадів, Львівська обл..

18.                       Курилишин Христина, 14 років, с. Лисятичі, Львівська обл

19.                       Ендрюс Діана, 14 років, с. Завій, Івано-Франківськ обл..

20.                       Цимбаліста Юліана, 15 років, м. Стрий

21.                       Грушицька Мар’яна, 17 років, м. Буськ, Львівська обл..

22.                       Каліцун Богдана, 18 років, м. Стрий

23.                       Ціхоцька Наталя, 17 років, м. Львів

24.                       Жалівців Василина, 20 років, с. Коростів, Львівська обл

25.                       Шевчук Ольга, 28 років, с. Демня, Львівська обл

26.                       Акулова Ольга, 29 років, м. Донецьк

27.                       Дорош Галина, 23 роки, с. Равське, Львівська обл

28.                       Дан Флоріна, 18 років, с. Солотвино, Закарпатська обл..

29.                       Дяків Василина, 20 років, с. Буянів, Львівська обл

30.                       Брацук Анна, 19 років, м. Жовква, Львівська обл

31.                       Винницька Оксана, 33 роки, с. Нагуєвичі, Львівська обл

32.                       Каленюк Олег, 40 років, с. Клюки, Рівненська обл..

33.                       Грушицька Ганна, 49 років, м. Буськ, Львівська обл..

34.                       «Два крила», с. Великі Грибовичі, Львівська обл

35.                       «Дивоцвіт», м. Стрий

36.                       «Сімейний» Ганна і Мар’яна Грушицькі, м. Буськ, Львівська обл..

37.                       Шостак Вероніка, 17 років, м. Львів

38.          Гурт «Просто неба», м. Стрий

39.          Чорний Тарас, 30 років, м. Новий Розділ, Львівська обл.

40.          Гурт «Гогодзи»,

41.          Сенів Василь, 50 років, м. Стрий.

42.          Гурт «Гомін», смт. Щирець, Львівська обл..

43.          Театр гумору «Шарж», м. Ужгород

44.          Ансамбль «Родина», м. Новий Розділ, Львівська обл..

45.          Щербан Михайло, 47 років, с. Бусовисько, Львівська обл..

46.          Борщик Ігор, 38 років, с. Верчани, Львівська обл..

47.          Фединець Ростислав, 54 роки, м. Моршин




Програма II Міжнародного форуму кредитної кооперації остаточно узгоджена

Програма II Міжнародного форуму кредитної кооперації остаточно узгоджена (переглянути можна тут). Участь візьмуть представники українських кредитних спілок із України, США, Канади, а також представники урядових структур, спеціалісти у сфері кредитної кооперації із Німеччини, США, Литви, Киргистану та інших.




Як добратися на фестиваль-табір “Галактіон-2012”

Автомобілем (зі сторони Львова): у Стрию на трасі Київ-Чоп після кільцевої розв’язки повернути праворуч на міст  рухаючись згідно вказівників на Івано-Франківськ, проїхати міст і повернути праворуч, проїхати 200 метрів по трасі і повернути праворуч за рестораном “Ромен” (ресторан не діючий, в даний момент там встановлено торговий павільйон де продають фрукти і овочі) в селі Миртюки, об’їхати село Братківці (біля памятника писанці повернути праворуч на об’їздну дорогу), проїхати через села Жулин та Семигинів (практично весь час прямо по центральних сільських дорогах). В’їхати і Розгірче і їхати по показниках “Скелі”.

Маршрутками або електропотягами (Зі львова): Маршрутка “Львів-Сколе” – зійти у Нижній Стинаві, перейти дорогу в сторону річки Стрий, перейти річку по ПІШОХІДНОМУ!!!  мосту (машиною там проїхати не можливо, ширина моста 1 метр і задзвонити 095-151-27-87 (Юрій Мокрицький).




Пленер художників “Стрийська палітра” ім.Івана Хандона: затверджено список учасників (31) та програму роботи.

До участі у пленері художників запрошено 31 учасника. Список із інформацією про учасників можна почитати тут.

Програму роботи пленеру можна почитати ось тут.




Що не забути взяти з собою, крім гітари, на фестиваль-табір авторської пісні “Галактіон-2012”

Особисте спорядження    
Наплічник для Ваших речей та частини групових                           1 шт.
Спальний мішок відповідно до погоди і виду походу                     1 шт.
Килимок туристичний (карімат, підстилка…)                                   1 шт.
Піддупник, бажано з того ж матеріалу, що й килимок                    1 шт.
Поліетиленові мішечки для пакування речей                                 5-7 шт.
Одяг  
Головні убори: від сонця і від холоду (які закривають вуха)         2 шт.
Накидка від дощу                                                                              1 шт.
Штани із цупкого полотна (вільні)                                                    1 шт.
Комплект речей для відпочинку (наприклад: футболка, шорти)   1 компл.
Шкарпетки (бавовняні) 2-3 пари і шерстяні 1-2 пари
Взуття     
Надійне взуття ЗРУЧНЕ!  і ТІЛЬКИ СВОЄ!!!                                     1 пара
Взуття  для стоянок (зручні капці, кросівки і т.п.)                              1 пара
Особистий набір (горнятко, ложка, миска, ніж)                                 1 компл.
Фляга або пластикова пляшка для питтєвої води 1л.                     1 шт.
Індивідуальний ремонтний набір (нитки, голки, ножички…)            1 компл.
Індивідуальна аптечка (групова знаходиться у інструктора)           1 компл.
Засоби особистої гігієни (зубна паста, щітка, мило, рушник)             1 компл.
Сонцезахисні окуляри, крем від/для засмагання, від комарів          1 компл.
Сірники,  герметично запаковані, або запальничка                           1 пач.
Ліхтарик  з запасним комплектом батарейок                                      1 наб.
Будильник (в кишеньковому  годиннику, в мобільному телефоні)   1 шт.
Ручка і записник (для фіксування корисної інформації)                    1 компл.
Паспорт або інший документ , який засвідчує особу                         1 шт.
Особисті гроші    (реєстраційний збір, гроші на харчування)
Гарний настій — 2 комплекти (для себе і товариша)
Оптимізм — 2 комплекти (для себе і товариша). .




Матір Божа Зарваницька стала покровителькою української кооперації в усьому світі

День 7 липня 2012 року назавжди буде вписаний в літопис українського кооперативного руху, як один з найважливіших днів в історії його розвитку. Саме в цей день, який збігся з Міжнародним днем кооперативів та ще й в Міжнародний рік кооперації, проголошений Організацією Ооб’єднаних Націй, українські кооперативні об’єднання було віддано під опіку Матері Божої Зарваницької. Чин посвяти здійснив архієпископ і митрополит Тернопільсько-Зборівський УГКЦ Кир Василій Семенюк в присутності та молитовній єдності тисячної громади представників українських кредитних спілок як з України так і з поза її меж. Власне учасниками цього величного і незабутнього дійства були члени кредитних спілок та їх рідні і друзі з Львівщини, Івано-Франківщини, Тернопільщини, Хмельниччини, Київщини та інших регіонів України, а також з США та Канади, які прибули 7 липня до Марійського Духовного Центру Зарваниця як прочани екуменічної прощі з нагоди відкриття Всесвітнього Фестивалю українських кредитних спілок.
Всесвітній фестиваль українських кредитних спілок це комплекс заходів впродовж 2-х тижнів з 7 по 22 липня, які проводяться з нагоди 20-ї річниці відродження української кооперації в незалежній Україні та 20-ліття кредитної спілки «Вигода». Саме Проща до Зарваниці стала своєрідним відкриттям цих ювілейних святкувань, які завершаться аж 22 липня етнофестивалем «Стрийські потоки», що проходитиме в селі Розгірче на Стрийщині. Проща з самого початку задумувалась як екуменічна, в якій би могли взяти участь представники різних, традиційних для України, християнських конфесій. Прочани мали можливість взяти участь у святкових Літургіях, які одночасно служилися у верхньому та підземному храмах собору для прочан різних конфесій. Відтак, після віддання української кооперації під покров Матері Божої Зарваницької, відбулося соборне водосвяття, освячення ікони Матері Божої Зарваницької, подарованої Владикою Василієм кредитній спілці «Вигода», а також освячення іконок, хрестиків, медальйонів та інших речей, які принесли прочани та кроплення свяченою водою всіх присутніх.
До цього урочистого дня було укладено спеціальну Молитву за утвердження українського кооперативного служіння у світі, яку благословив Владика Тарас Сеньків, Апостольський адміністратор Стрийської Єпархії УГКЦ. Саме під час спільного прочитання цієї молитви відбулося урочисте віддання українські кредитні спілки під опіку Матері Божої Зарваницької. Кожний учасник отримав текст цієї молитви, оформлений як пам’ятка: з іконкою Зарваницької Богородиці, зазначенням дати та іншою пам’ятною інформацією. Відтепер всі бажаючі українці в Україні та за її межами будуть дякувати і просити нашого Спасителя через молитовне звернення до Його Матері Пресвятої Богородиці, використовуючи єдиний текст Молитви за утвердження українського кооперативного служіння у світі.

Василь Щекун
заступник голови спостережної ради!