Похід «Горами нашої слави-2014» – завершено

Як і було передбачено з 18 по 25 липня відбувся похід «Горами нашої слави» з нагоди року 100-ліття Легіону Українського Січового Стрілецтва у Львівській області, 70-річчя УГВР, 110 річниці першої молочарні у Галичині.


Фото Івана Гарбовського

Традиційно він розпочався від пам’ятника Степану Бандері в м.Стрию і завершився у селі Корчин Сколівського району, біля якого віднайдено бункер Головного осередку пропаганди (ГОСП) ОУН і УПА. На початку походу Богдан Сидорак нагадав учасникам, що похід є регіональним, бо проходить територією двох сусідніх областей – Івано-Франківської та Львівської і комбінованим, бо в окремі дні на трасах маршруту використовується транспорт та був відкритий в 70-у річницю УПА і 20 річницю кредитної спілки «Вигода». Кожен рік учасники походу проходять новими ділянками, вивчають можливості його вдосконалення.

Фото Петра Маковського

Так цього року був відкоригований маршрут на ділянці с.Церківна – с.Лужки, г.Яворина – ур.Табори, г.Парашка – с.Корчин. В різні дні кількість учасників походу змінювалася, адже це передбачено положенням про похід. Цього року погода дещо внесла корективи в проходженні маршруту. Зокрема через сильні зливи учасники походу відмінили проходження частиною ділянки від скель Довбуша до с.Розгірче, але в цілому завдання походу виконане. На наступний рік передбачено уточнення маршруту від урочища Табори до г.Лопата.

Фото Богдана Сидорака

Приємні спогади у учасників залишилися від відвідування чудових Карпатських гір, славних вершин де проходили бої січового стрілецтва та воїнів УПА, де кувався дух звитяги в обороні ідеї Української Самостійної Соборної Держави (УССД). Спілкування при спільній ватрі, виконання патріотичних пісень, спогади про дні Майдану, історію нашої Вітчизни стали приємним часом для всіх учасників походу. Зустріч з 78-річним Тарасом Наливайком на Яворині, членами товариства «Спадщина» зі Львова на Парашці, професором Романом Кирчівим у Корчині, Володимиром Прадідом у Либохорі та інше залишили незабутні враження для учасників експедиції. Роботу над маршрутом буде продовжено, щоби в наступному році кінцево його опрацювати, ознакувати та випустити книгу про цей маршрут. Більш ширший звіт незабаром.




ГОРАМИ НАШОЇ СЛАВИ-2014! Зголошуємося на мандрівку!

Запрошуємо всіх бажаючих приєднуватися!
Уважно ознайомтеся з положенням та додатками!
ЗГОЛОСИТИСЯ! Заповнити анкету через інтернет!

ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОХІД-2014
(Комбінований регіональний маршрут «Горами нашої слави»)
під егідою Стрийської кооперативної ініціативи з нагоди року 100-ліття Легіону Українського Січового стрілецтва, 70-річчя УГВР у Львівській області, 110 річниці першої молочарні у Галичині на підтримку ідей самоорганізації українців у світі за сприяння кредитної спілки «ВИГОДА» та клубу мандрівників «Прикарпаття»

Завантажити – ПОЛОЖЕННЯ ПРО ПОХІД із додатками (включаючи анкету-зголошення)
Порядок дня на похід  по комбінованому регіональному туристичному маршруту  «Горами нашої слави тут
Завантажити анкету-зголошення тут або заповнити анкету через інтернет!
КЕРІВНИК – Богдан СИДОРАК, тел. 095 721 43 52, 067 340 22 29. Резюме
ЛІКАР – Вікторія КОЦУР, тел. 067 688 58 59. Резюме
ДАТИ – Похід проходитиме з 18 липня по 25 липня 2014 року

МАРШРУТ
Коротко про лінію маршруту: виїзд з м.Стрий – Ясна гора (Гошівський монастир)-с.Витвиця- с.Церківна- с.Лужки- с.Липа – г. Яворина (бункер «Роберта») – урочище Бряза (табір «Олені») –пер.Щавна- с.Либохора –с.Тухля- г. Маківка – с.Гребенів – г.Лопата –  г. Набивки – перевал Сукіль – г. Ключ- озеро- скелі Довбуша – скельний монастир с. Розгірче – с. Камянка – м. Сколе – с.Коростів –  г.Парашка – г.Кичера(бункер ГОСП)- Мала Річка – вод.«Гуркало» –с.Корчин-відїзд до м.Стрий.Маршрут на декількох етапах буде з автопереїздами, де виникає необхідність переходити через населені пункти.

ЧОМУ ЦЕЙ МАРШРУТ

Вибраний маршрут пов’язаний із визвольними змаганнями українського народу, який буде цікавий для туристів, українців, гостей нашого краю. Головна мета – ознакувати цей маршрут, описати його і пропагувати для системних туристичних походів всім зацікавленим.

ТРИВАЛІСТЬ
Тривалість походу – 8 днів

ПРОТЯЖНІСТЬ МАРШРУТУ
Загальна пішохідна частина маршруту складає понад 100 кілометрів, може підчас походу змінюватись , в залежності від стану під’їзних доріг та стану стежок, наявності необхідного транспорту.

ПОРЯДОК ЗГОЛОШЕННЯ
Виповнення заявки, яка подається у засканованому вигляді не пізніше 07 липня 2014 р.
Рішення про включення до таборування – протягом 5 днів після поступлення заявки та зарахування на вказаний рахунок коштів реєстраційного збору.
Анкета подається на е-пошту: wfucu2012@gmail.com

ХАРЧУВАННЯ У ПОХОДІ
Централізовано закуповуються харчі. Меню складають організатори. Чергування серед учасників встановлює керівник мандрівки. Кошти на харчування з розрахунку 25 грн на день мають поступити не пізніше як на 3-й день після повідомлення про зарахування заявки, на рахунок, який буде наданий.

ТУРИСТИЧНЕ СПОРЯДЖЕННЯ
Можна мати своє або можна орендувати у м.Стрию згідно поданої заявки. Кошти за оренду мають бути оплачені не пізніше як за 5 днів після прийняття заявки.

МЕДИЧНЕ ЗАБЕЗПЕННЯ
Самостійно кожним учасником. Організатори подбають про наявність лікаря або належно поінструктованих учасників.

ФОТОЗАБЕЗПЕННЯ
Організатори дбають за належний рівень фото та відео хронометражу. Кожному учаснику дозволяється мати свій фотоапарат, відеоапаратуру тощо. Фотографії всіх учасників мають бути передані учасникам з правом використання для публікації фотозвіту.

 




Готуємось до мандрівки “Горами нашої слави – 2014”

22 червня в рамках підготовки до 8 денного туристичного походу «Горами нашої слави 2014», який цього року буде проходити з 18 по 25 липня, група любителів гір провела трасування сьомого дня походу на відрізку гора Парашка – гора Кичера- бункер Госп – водоспад Гуркало.

Провадив групу досвідчений турист Роман Федькович з Моршина. Окрім нього брали участь Олег Мельник з Довгого, Іван Гарбовський зі Стрия та Олег Дашко з Моршина. Пройшовши не без пригод маршрут біля 25 км. група досягла мети. Окремо хочеться відмітити знання з біології Олега Дашка. В цей день ми отримали майстер клас про лікувальні властивості рослин Карпат – любку дволистого, перстача прямостоячого (калгану), арніки, язвенника цілющого ( аптечна конюшина) . По дорозі ми весь час зустрічали окремі групи людей, які в цей день відвідували Парашку. Особливо вразило нас молоде подружжя – чоловік на плечах ніс п’яти річну дитину, а мати на поясі, біля живота, двохрічну. Проходячи оленячими стежками дехто відкрив для себе і грибний сезон. На завершення ми відвідали в селі Корчин учасників академії приуроченої 25-річчю від дня смерті відомого художника, поета, громадського діяча, багатолітнього політв’язня сталінських таборів Івана Хандона.

Статтю підготувава Богдан Сидорак
Фото Івана Гарбовського