На підтримку ФЕСТУ: м.Стрий – портове місто! Сплав по річках Стрий і Дністер (по маршруту м.Стрий – м.Галич)

image_pdfimage_print

Гасло сплаву – “Стрий — древній торговий центр України, середньовічний річковий порт”.
Сплав приурочений до Дня Конституції України і проводиться за сприяння адмірала Українського Флоту Ігора Тенюха, підтрмки комплексу “Козацький двір”, в рамках  Всесвітнього фестивалю українських кредитних спілок.

Мета: Пропагування інформації про м.Стрий, як древній річковий порт. Популяризація серед молоді і мешканців міста водних видів мандрівництва. Заохочення істориків до вивчення теми середньовічних водних шляхів із Західної України до Чорного моря.

Відправлення 27.06.12р 19.00. від відпочинкового комплексу “Козацький двір”  (міський пляж  м.Стрия).
Прибуття 01.07.12р. м.Галич (автомобільний міст).

У м.Жидачеві, м.Журавно та м.Галичі відбудуться зустрічі із громадою та владою міст, сіл та району. Буде передано офіційно запрошення на Всесвітній фестиваль українських кредитних спілок і всі заходи, які заплановані..

На древньому гербі м.Стрия XVIст. серед інших елементів є зображення якоря, що свідчить про те, що м.Стрий у древні часи був річковим портом, який з’єднював Центральну Європу з Чорним морем.

Для відновлення історичної правди виникла ідея відкрити водний туристичний маршрут, поєднавши м.Стрий із королівським містом Галич. В організації та проведенні сплаву братимуть участь досвідчені мандрівники-водники, матроси та офіцери Військово-Морського Флоту.

Контактна особа: координатор сплаву, автор ідеї Володимир Олексин.
Моб.тел. 0508197761,  0984265286,
е-пошта:  wolek@ukr.net

Коментарі не дозволені.