Звичайний обід із незвичайними людьми

image_pdfimage_print

Напередодні Форуму кредитних спілок (10-12 cерпня) у рамках Всесвітнього фестивалю українських кредитних спілок до кредитної спілки “Вигода” завітала делегація із керівників кредитівок США та Кенії на чолі з Президентом Всесвітньої ради кредитних спілок (WOCCU) Brain Bench, – пише на своїй сторінці голова оргкомітету Фестивалю Петро Маковський

Із його рук голова правління кредитівки “Вигода” Марія Сюма, отримала нагороду-визнання “Жінка-лідер”.

Для уявлення про кредитні американські спілки, поважні представники які гостювали у нас, я поспілкувався з директором кредитівки вчителів штату Індіана, населення якого складає 5 млн. жителів. У спілці 350 тис. членів, а її активи складають 3 млрд $!!! активи! Така собі маленька фінансова імперія простих американців.. Щороку понад 2 млн.$ вона спрямовує на підтримку соціальних проектів, в основному на навчання здорового способу життя! 

Цікаву, навіть гонорову розповідь почули гості: про успіх звичайних українців, які 25 років торують шляхом економічної самоорганізацій людей із невеликими статками; про їхній вплив на економічний розвиток і становлення середнього класу країни, а також про соціальне служіння громаді через Фонд громад “Рідня”, спираючись при цьому на майже 140 річну історію, в той час як у США такий досвід 70 – 80 років.

Можемо! Є чим гордитися!
І це Стрий, дитинко! Стрий!

 

Олександр Кривенко, член оргкомітету, прес-секретар Всесвітнього фестивалю українських кредитних спілок

+380632413681
akryvenko64@gmail.com
skype – kryvenko_oleksandr
Офіційний сайт: www.wfucu.org.ua
Сторінки у соціальних мережах:
 
Постійне посилання: 
 

Коментарі не дозволені.