Які ваші враження від вистави «Заклята Пані»? – Форум кредитних спілок очима його учасників (Продовження)

Творчий колектив театральної вистави «Заклята пані»

Продовжуємо (початок – тут) огляд результатів анкетування делегатів, організаторів і партнерів Форуму кредитних спілок – центральної події, якою з 10 по 12 серпня ц.р. ознаменувався на Стрийщині II-й Всесвітній фестиваль українських кредитних спілок.

 

 

 

На пропозицію поділитися враженнями від вистави “Заклята пані”, що відбулася в селі Підгірці, Стрийського району, 10 серпня, погодились 37 із 38 форумчан, які взяли участь в опитуванні. 

20 учасників анкетування (54% від числа тих, хто надав відповідь) повідомили, що вони відвідали цей захід, а решта – 17 (46 %) – ні.

12 осіб (60 % від числа форумчан-глядачів вистави) вважають, що захід пройшов добре, а вони отримали те, на що розраховували. 6 форумчан (30%) назвали виставу відмінною та такою, що перевершила їхні очікування. 1 (5%) учасник опитування повідомив, що в цілому він задоволений заходом, але не все, на що розраховував цей глядач, відбулося. 1 (5%) форумчанин висловив незадоволення виставою, бо він не отримав того, чого хотів.

«Назва [вистави] не відповідає світлу, любові, радості, сімейному щастю, баченню нової, а не старої цивілізації», –  вважає Микола Трифонов.

Петро Маковський вручає подяки творцям театральної вистави «Заклята пані»

Петро Маковський повідомив, що не всі його очікування виправдалися і вони стосувалися не самої вистави як такої, а організаційних моментів цього мистецького проекту. Кількість учасників із села Підгірці та навколишніх сіл позитивно вразила.

Зліва направо: Сергій Комісаров; актор театральної вистави «Заклята пані»; Олександр Кривенко; «актор» театральної вистави «Заклята Пані»

«Бракувало певних зручностей для гостей Форуму, що прийшли на прем’єру; очікування вечері після вистави було занадто тривалим і, як на мене, марнувало час і сили», –  зазначив Олександр Кривенко і додав: «Вистава «Заклята пані» – це добра інвестиція кредитівки «Вигода» й усіх причетних до прем’єри не лише у вишукане україноцентричне мистецтво, а в духовне збагачення і творчого колективу вистави, і глядачів, серед яких, що приємно, було багато молоді. На мій погляд, усі, хто прагнутиме пізнати глибину п’єси, запричаститься енергією любові, яку дарує Бог».

«Головна героїня отримує Підгорецького “Оскара”», –  так сказав Святослав Сурма.

Глядачі театральної вистави «Заклята пані»

Ольга Мороз і Дмитро Казарінов відзначили як надзвичайно важливу участь у виставі молоді, яка, своєю грою вразила багатьох глядачів, бо, за словами Сергія Комісарова, актори «дуже старалася». 
Так само «радує сам факт існування дитячих театральних студій та їх участь у таких заходах, як форум» і Сергія Довганя.

«Вистава відтворила дух свого часу завдяки яскравим костюмам, гарній грі акторів, залученням Клубу бойового гопака та навіть живого коня з колоритним “фірманом”», «Вразило те що в такому невеличкому селі можливо знайти та поставити костюмовану театральну виставу на такому рівні», –  такі міркування мають відповідно Ігор Ковердан і Петро Харченко.

Актори театральної вистави «Заклята пані»

Фінал театральної вистави «Заклята пані»

«Вистава під відкритим небом перевершила мої очікування», «Велика робота автора, режисера, акторів. Святкова загальна атмосфера», «Вистава на фоні Замку. Так і вдивляєшся у вікна, щоб побачити силует», «І гра і костюми і музичне оформлення –  супер!», «Гарна ідея з виставою, організатори – молодці», –  так Володимир Коломацький, Лариса Семака, Оксана Ряска, Юрій Мокрицький і Михайло Мазур відповідно відгукнулися про прем’єрний показ «Заклятої пані» у перший день роботи Форуму кредитних спілок на Стрийщині.

Далі буде

Олександр Кривенко, член оргкомітету, прес-секретар Всесвітнього фестивалю українських кредитних спілок

Для створення цієї статті використано фотографії, авторами яких є Олексій ПалійВіктор Бившев, і Михайло Мазур.
Більше світлин – в альбомах Форуму, які до вашої уваги – тут: https://www.facebook.com/pg/wfucu/photos/?tab=albums

Постійне посилання на цю статтю: Олександр Кривенко. Які ваші враження від вистави «Заклята Пані»? – Форум кредитних спілок очима його учасників (Продовження). 14.09.2017. – http://wfucu.org.ua/2017/09/14/kryvenko-zaklyatapani-fcu_2907/

Прокоментувати цю статтю можна тут: https://www.facebook.com/wfucu/posts/1407382099340353

Попередні випуски огляду результатів анкетування доступні тут:
Форум кредитних спілок очима його учасників. 01.09.2017. – http://wfucu.org.ua/2017/09/01/kryvenko-vrajennya_forum_2752/ 
Який із виступів, коментарів Вам запам’ятався, вразив і чим саме? – Форум кредитних спілок очима його учасників (Продовження). 04.09.2017. – http://wfucu.org.ua/2017/09/04/kryvenko-best-report_forum_2789/
Яка подія запам’яталась, які ідеї, думки, відчуття, дух ви особисто винесли із Форуму? – Форум кредитних спілок очима його учасників (Продовження). 12.09.2017. – http://wfucu.org.ua/2017/09/12/kryvenko-eventsidea-forumcu_2826/
Яке ваше враження від круглого столу «Українські кредитні спілки: кращі практики служіння громаді»? – Форум кредитних спілок очима його учасників (Продовження). 13.09.2017. – http://wfucu.org.ua/2017/09/13/kryvenko-ukrks10aug-prakty-2874/
Читайте нас, будь ласка, та долучайтеся до сторінок у соціальних мережах!
Офіційний сайт: www.wfucu.org.ua
Сторінки у соціальних мережах:
Спільнота Всесвітній фестиваль українських кредитних спілок https://www.facebook.com/wfucu/
Група Всесвітній фестиваль українських кредитних спілок https://www.facebook.com/groups/wfucu
Подія Форум кредитних спілок 
https://www.facebook.com/events/214572452402006/