Проща до Зарваниці, 2 липня 2011 року

image_pdfimage_print

2 липня 2011 року, відбулася сьома проща духовенства та вірних Стрийської єпархії до відпустового місця у с. Зарваниця Теребовлянського району на Тернопільщині, яку очолив Апостольський Адміністратор єпархії – Преосвященний Владика Тарас Сеньків. У прощі взяли участь священики з усіх 16-ти деканатів єпархії, а також численні вірні.
Об 11.00 год. у верхньому храмі собору Зарваницької Матері Божої розпочалась Божественна Літургія, яку очолив Преосвященний Владика Тарас у співслужінні з єпархіальним духовенством. Всі бажаючі мали нагоду приступити до Святих Тайн Покаяння та Євхаристії.
Після богослуження прочан Стрийської єпархії привітав Преосвященний Владика Василій Семенюк, єпарх Тернопільсько-Зборівський. Кир Василій подарував Владиці Тарасу копію Зарваницької чудотворної ікони Божої Матері та, згадавши про декілька чуд, які трапилися останнім часом у цьому святому місці, побажав прочанам опіки Пресвятої Богородиці та закликав не забувати звертатися у молитві до нашої Небесної.
Відтак відбувся Чин водосвяття біля джерела та окроплення вірних свяченою водою. Владика Тарас привітав присутніх представників кредитної спілки «Вигода» м. Стрия, які спільно взяли участь у прощі, а також було відзначено вірних з м. Комарно, які разом зі своїм душпастирем о. Іваном Кузьмичем протягом п’яти днів йшли до Зарваниці пішки.
Також, після Божественної Літургії, протосинкел Стрийської єпархії о. Богдан Манишин від імені духовенства та вірних привітав Владику Тараса з 51-річчям, яке він святкує у неділю, 3 липня. До привітань долучилися і парафіяни Катедрального храму Успіння Пресвятої Богородиці м. Стрия.

Залишити відповідь