20 років служіння громаді (оновлено, додано фото та відео)

image_pdfimage_print

14 червня 2012 в Катедральному храмі Успіння Пресвятої Богородиці м.Стрия було соборно відслужено святу Літургію з нагоди 20-ліття  КС»Вигода». Спільно зі священиками, які представляли всі парафіяльні громади м.Стрия, молилися засновники та активісти КС «Вигода». Урочисте Богослуження очолив протосинкел Стрийської єпархії УГКЦ о.Богдан Манишин, отримавши на це благословення від Владики Тараса Сеньківа, Апостольського адміністратора Стрийської Єпархії УГКЦ. Урочистості та глибокої духовності спільній подячній Службі Божій, додало ще й те, що цього року ювілей КС «Вигода» припав на день, коли Христова Церква урочисто обходить свято Пресвятої Євхаристії. Після завершення літургії і священики і присутні миряни клякнули перед іконою богородиці та спільно промовили молитву за утвердження українського кооперативного служіння у світі, яка була спеціально укладена з благословення Преосвященного Кир Тараса (Сеньківа).


Більш масово українці молитимуться за утвердження українського кооперативного служіння у світі в часі відкритої екуменічної прощі до Зарваниці (Духовного Марійського центру), яка відбудеться 07.07.12.
Після Служби Божої представники керівних органів спілки взяли участь у прес-конференції, яка відбулася в Народному домі за участю представників місцевих ЗМІ (телебачення, радіо, місцевих газет).

На прес-конференції, крім здобутків спілки за 20 років діяльності, було багато часу приділено темі підготовки до Всесвітнього Фестивалю Українських Кредитних Спілок, в рамках якого протягом липня буде відбуватися ціла низка цікавих важливих заходів присвячених ювілею КС «Вигода» та 20-річчю відродження кооперації в Україні.

Василь Щекун,
Заступник голови спостережної ради

Коментарі не дозволені.