Кредитні спілки торують справжній цивілізаційний шлях на десятки років уперед

image_pdfimage_print

Прес-реліз від 24.07.2017 (Київ). Автор світлини Сергій Комісаров

Переживши нелегкі часи, керівники кредитних спілок в регіонах стали більш мудрими, далекоглядними і прагматичними. Одним словом, загартували свій характер. І саме тому питання – “Як вижити?” змінило інше питання : “Як жити будемо, щоб людям “дихалося” легше?”, – розмірковує універсальний журналіст Сергій Комісаров у своїх нотатках із прес-конференції, яка днями відбулася в Києві та була присвячена Форуму кредитних спілок, що пройде на Стрийщині (Львівська область) з 10 по 12 серпня ц.р.

Лідери спілчанського руху продовжують могутню школу кредитної кооперації, яка існувала в Україні протягом багатьох років. У цієї школи є своя історія, є власні напрацювання, є люди, які не уявляють свого життя без кредитних спілок. Адже живуть не за рахунок “доброго дяді” у Києві, а зі своєї щоденної важкої праці. І іншим дають жити. Отож, у нових умовах головне – зберегти здорові економічні стимули. Аби рухатися вперед і лише вперед! А для цього потрібно об’єднуватися і, як говорив свого часу Поет, “…спільно плуга перти”.

Висновок : кредитні спілки у наших непростих реаліях є чи не єдиним механізмом самозбереження для тисяч трудових колективів, а насамперед – у селах і райцентрах.

На думку народного депутата України Віктора Романюка, якого запросили до розмови в Український кризовий медіа центр організатори Форуму кредитних спілок на Стрийщині, той, хто сумлінно, чесно та відповідально працював з людьми, працював з громадою, той зберіг і капітал, і робочі місця, і , головне, своє обличчя.

“Ми повинні створювати такі умови, коли людям, громаді буде вигідно засновувати кредитну спілку не тому, що держава щось там гарантує, а тому, що людина, вступивши в ту чи іншу кредитну спілку, є рівноправним членом громади, яка має соціальний захист. Понад те, така людина отримуватиме певні фінансові зиски, а саме те, що у цивілізованому світі означає здоровий економічний ефект перебування у складі кредитної спілки. Це і є справжній цивілізаційний шлях на десятки років уперед.”

Більше про ключові думки, висловлені учасниками прес-брифінгу, дивіться, як-то мовиться, з перших вуст – у відеосюжеті, який представлено на каналі ukrvideotravel.   

Нагадаємо, що триває реєстрація на Форум кредитних спілок, а також на інші події II-го Всесвітнього Фестивалю Українських Кредитних Спілок.

Анкета та умови участі – тут: goo.gl/oeHuLq

Олександр Кривенко,
член оргкомітету, прес-секретар Всесвітнього фестивалю українських кредитних спілок
+380632413681
akryvenko64@gmail.com
skype – kryvenko_oleksandr
http://www.facebook.com/oleksandr.kryvenko.5

Офіційний сайт: www.wfucu.org.ua
Сторінки у соціальних мережах:
 
 
Читайте також матеріали за темою: 
Реєстрація учасника 
Програма Форуму

Коментарі не дозволені.