Спільне фотографування та робота фотозони – які ваші враження? – Форум кредитних спілок очима його учасників (Продовження).

Продовжуємо (початок – тут) огляд результатів анкетування делегатів, організаторів і партнерів Форуму кредитних спілок, – центральної події, якою з 10 по 12 серпня ц.р. ознаменувався на Стрийщині II-й Всесвітній фестиваль українських кредитних спілок.

Спільна зйомка на пам’ять – спеціальний, як і личить солідним заходам, пункт програми, яким увінчав свою ділову частину Форум кредитних спілок на Стрийщині. За кадром залишились ті, хто його створював: спеціально запрошені столичні фотохудожники Олексій Палій і Віктор Бившев (дякую, друзі, що зголосилися попрацювати на Форумі!). У відгуках майстри фотооб’єктива і їхній результат – загальна світлина – удостоїлись найсвітліших оцінок.
36 із 38 форумчан-учасників опитування погодились відповісти на питання про спільне фотографування.

34 із 38 (або 89,5 % від загального числа) опитаних стали учасниками цієї креативної частини програми, влаштованої у вестибюлі Підгорецького маєтку (Стрийський район, Львівської області) 11 серпня. 31 – стільки форумчан оцінили цю подію, 21 із них надав свої змістовні відгуки.
Всі опитані задоволені спільним фотографуванням. В цілому ця креативна частина форуму була цікавою, але не всі очікування виправдалися лише в одного з учасників опитування, який себе не назвав і свою оцінку не прокоментував.

Сповна ба навіть більше здійснилися очікування у 30 форумчан, або 97 % від загальної кількості учасників спільного фотографування, котрі оцінили цю подію.

«Чудова атмосфера. Динамічно» «Все добре», «Не могло бути інакше з таким майстром миті, як Олексій Палій», «Концентрований світ українства на фото: гарні, практичні та позитивно націлені до світу!», «Добра згадка напам’ять», «Велика родина людей небайдужих до своєї справи у кредитно-кооперативному русі», «Нас багато, нас не подолати!», «Гарна компанія!» «Працівники кредитних спілок – це дружня родина», – поділилися своїми враженнями Петро Маковський, Марія Сюма, Ігор Ковердан, Святослав Сурма, Марина Футерко, Ольга Мороз, Оксана Ряска, Сергій Комісаров, Галина Овсянецька.

«Олексій Палій і Віктор Бившев десь роздобули складну драбину. Олексій сміливо забрався на верхню сходинку. Знаний фотограф-фронтовий волонтер, ніби мисливець із рушницею, обрав ризиковану, але вигідну позицію, щоби кількома натисканнями на спусковий гачок, влучити у ціль – зробити кілька знімків величної родини форумчан – найважливіший подарунок усім, хто потрапив у поле його об’єктива. Ось так справжні майстри фотографії творять історію української кредитної кооперації! Мені ж цікаво, чи примудрився хтось зняти на свій об’єктив цей неповторний і креативний епізод роботи самих фотографів?», – згадує та запитує Олександр Кривенко.

«Фотограф – супер!», «А фотограф молодець! «Все зроблено професійно», «Робота фотографів була професійною!», Позитив на лице», «Було цікаво», «Відчувався професіоналізм фотографа та його бажання, щоби ми виглядали якнайкраще», «Олексій Палій – молодець!», «Фото просто бомбезне», «Це завжди єднає і надихає до наступних зустрічей. Потішена, що не було жодного байдужого! Люкс!», – так сказали Юрій Мокрицький, Ігор Сидор, Богдан Щепанюк, Микола Трифонов, Богдан Сидорак, Сергій Довгань, Лариса Семака, Леся Паплик і Оксана Король відповідно.

На пропозицію відгукнутися про роботу фотозони у вестибюлі Підгорецького маєтку 11 серпня погодились 37 із 38 (або понад 97 % від загального числа) опитаних. Два з них повідомили, що не відвідували цей осередок активності.

Серед усіх 35 відвідувачів фотозони у вестибюлі Підгорецького маєтку нема жодного незадоволеного її роботою. Лише у двох форумчан не всі очікування виправдалися, втім свої оцінки вони не прокоментували. Для решти, а це 33 учасника опитування (тобто 94% від загалу, що відвідав фотозону), всі сподівання справдились і навіть з надлишком. 18 учасників анкетування прокоментували враження, отримані під час зйомки у фотохудожників Олексія Палія та Віктора Бившева. Причому, оскільки ці майстри працювали і поза межами Підгорецького маєтку, – всюди, де тривав Форум, – учасники опитування розповіли і про ці досвіди стосунків із фотографами.

«Це неймовірні враження від вдалих фото, зроблених фахівцями!», «Бившев і Палій – профі!», «фотографи – молодці!», «вони чудові майстри, раніше таких не зустрічала», – так сказали Святослав Сурма, Лариса Семака, Михайло Мазур, Володимир Коломацький, Богдан Щепанюк.
«Фото від майстрів дивовижні!», «він [Олексій Палій] вдало нас розсмішив», «це суперова ідея, фото – бомба!» – діляться враженнями Сергій Комісаров, Оксана Маковська й Юрій Мокрицький.

«Мені, на жаль, не вдалося зробити собі фотосесії, адже коли працюєш прес-секретарем на Форумі, про особисте думаєш якнайменше. Втім я бачив і чув, що всі, хто скористався цією послугою, надзвичайно задоволені. Радію з того, що Олексій Палій, із яким мав честь познайомитись як з фронтовим волонтером, а також його соратник Віктор Бившев, який зробив влучні фото на столичній прес-конференції, не пошкодували у своєму щільному мистецькому графіку кілька діб, аби своєю майстерністю підтримати інформаційну й емоційну складову Форуму», – сказав Олександр Кривенко.

«Хочеться особливо подякувати фотомайстрам, які зуміли всебічно висвітлити кожен з моментів», «Оператори відпрацювали відмінно, гарні фото та всі моменти», – зазначили Лідія Миськів і Леся Паплик.

«Робота ЗМІ та фотографів чудова, дякую!», «Організовано все на найвищому рівні», «Вдалий вибір фотомайстра. Він [Олексій Палій] оживляв навіть людей-мумій:)», «Фотографи – просто скарби! Браво тим, хто їх запросив!», – так висловились Ольга Мороз, Марія Сюма, Ігор Ковердан і Оксана Король.

«Ця ідея була чудовою. Дякую за професійну пораду п. Олександру Кривенку. Про фотографів нема чого додати, крім – геніально! Молодці!», – сказав Петро Маковський.

Далі буде

Олександр Кривенко, член оргкомітету, прес-секретар Всесвітнього фестивалю українських кредитних спілок

Для створення цієї статті використано фотографії, авторами яких є Олексій Палій і Віктор Бившев.

Більше світлин – в альбомах Форуму, які до вашої уваги – тут: https://www.facebook.com/pg/wfucu/photos/?tab=albums

Постійне посилання на цю статтю: Олександр Кривенко. Спільне фотографування та робота фотозони – які ваші враження? – Форум кредитних спілок очима його учасників (Продовження). – 26.09.2017. – http://wfucu.org.ua/2017/09/26/kryvenko-spfotofotozona_3095/

Прокоментувати цю статтю можна тут: https://www.facebook.com/wfucu/posts/1416885818389981
і тут: https://www.facebook.com/groups/wfucu/permalink/1071847279584573/

Попередні випуски огляду результатів анкетування доступні тут:
Форум кредитних спілок очима його учасників. 01.09.2017. – http://wfucu.org.ua/2017/09/01/kryvenko-vrajennya_forum_2752/ 
Який із виступів, коментарів Вам запам’ятався, вразив і чим саме? – Форум кредитних спілок очима його учасників (Продовження). 04.09.2017. – http://wfucu.org.ua/2017/09/04/kryvenko-best-report_forum_2789/
Яка подія запам’яталась, які ідеї, думки, відчуття, дух ви особисто винесли із Форуму? – Форум кредитних спілок очима його учасників (Продовження). 12.09.2017. – http://wfucu.org.ua/2017/09/12/kryvenko-eventsidea-forumcu_2826/
Яке ваше враження від круглого столу «Українські кредитні спілки: кращі практики служіння громаді»? – Форум кредитних спілок очима його учасників (Продовження). 13.09.2017. – http://wfucu.org.ua/2017/09/13/kryvenko-ukrks10aug-prakty-2874/
Які ваші враження від вистави «Заклята Пані»? – Форум кредитних спілок очима його учасників (Продовження). 14.09.2017. –http://wfucu.org.ua/2017/09/14/kryvenko-zaklyatapani-fcu_2907/
Які ваші враження від офіційного відкриття та вітання? – Форум кредитних спілок очима його учасників (Продовження). 15.09.2017. –http://wfucu.org.ua/2017/09/15/kryvenko-open-fcu_2955/
Які ваші враження від 1-го пленарного засідання представників кредитної кооперації 11 серпня? – Форум кредитних спілок очима його учасників (Продовження). – 18.09.2017. – http://wfucu.org.ua/2017/09/18/kryvenko-credun-instrument_2970/
«Ринок кредитної кооперації: бачення майбутнього та міжнародний досвід» – які ваші враження від 2-го пленарного засідання представників кредитної кооперації 11 серпня? – Форум кредитних спілок очима його учасників (Продовження). – 19.09.2017. – http://wfucu.org.ua/2017/09/19/kryvenko-2dplenzasd-intern_3000/
«Кредитні спілки в контексті нового закону» – які ваші враження від 3-го пленарного засідання представників кредитної кооперації 11 серпня? – Форум кредитних спілок очима його учасників (Продовження). – 20.09.2017. – http://wfucu.org.ua/2017/09/20/kryvenko-credunion-newlaw_3030/
Прес-конференція за підсумками роботи Форуму – які ваші враження? – Форум кредитних спілок очима його учасників (Продовження). – 21.09.2017. – http://wfucu.org.ua/2017/09/21/kryvenko-preskonf11aug-fcu_3056

Читайте нас, будь ласка, та долучайтеся до сторінок у соціальних мережах!Офіційний сайт: www.wfucu.org.ua
Сторінки у соціальних мережах:
Спільнота Всесвітній фестиваль українських кредитних спілок https://www.facebook.com/wfucu/
Група Всесвітній фестиваль українських кредитних спілок https://www.facebook.com/groups/wfucu
Подія Форум кредитних спілок 
https://www.facebook.com/events/214572452402006/